tarihinde yayınlandı

Google benim işletmem sohbet özelliğini kaldırıyor

Google Benim İşletmem platformunda yer alan sohbet özelliğini kaldıracağını duyurdu. Birçok yeniliğin aynı zamanda bu yeniliklerin hızlıca ortadan kaybolmasıyla ünlü Google, bu sefer işletme profilinizde yer alan kullanıcıyla doğrudan iletişime geçmenizi sağlayan ‘Mesajlaşma’ kısmını kaldıracağını açıkladı. 

Sohbet özelliği 31 Temmuz 2024 tarihinden itibaren hayatımızda olmayacak. 31 Temmuz‘dan sonra sohbet özelliği kısmı da açılmayacağı için işletme sahiplerinin eski mesajları indirip Cloud veya harici diskte saklamaları tavsiye ediliyor. 

Eski sohbetleri nasıl indirebilirim?

Google Paket Servisi aracılığıyla eski sohbetlerinizi ve diğer tüm Google uygulamalarında yer alan içeriklerinizi geçmişe dönük şekilde indirebilirsiniz. Benim tavsiyem yedeklerinizi en az farklı iki yerde tutmanız yönünde. Harici bellek ve Cloud hesabınıza yedekleme işlemi yaparak riski en aza indirmiş olursunuz.

15 Temmuz tarihinden itibaren ziyaretçilerinizden mesaj alamayacak, 31 Temmuz’dan sonra uygulamanın bu kısmına erişiminiz tamamen ortadan kalkacaktır. Bu işlem sırasında ve daha sonrası için diğer İşletme Bilgilerinizde herhangi bir değişiklik yaşanmayacaktır. İşletme profiliniz Google Haritalar üzerinde eskisi gibi görünmeye devam edecek, yol tarifi, iletişim ve yorumlar kısmı aktif şekilde kullanılmaya devam edecektir.

Sevgilerimle,