tarihinde yayınlandı

Emlakçılara özel Instagram reklamı ve ipuçları

Sosyal medyanın emlakçılara sağladığı faydalar

Gayrimenkul danışmanları halk arasında bilinen ismiyle emlakçılar, sosyal medya üzerinde oldukça aktif olmaya başladılar. İnternetin getirdiği iletişim kolaylığı sayesinde farklı ilçe ve illerdeki ev, arsa vb. Taşınmazların kiralanması ve satılması oldukça kolaylaştı. Artık bilgisayarımızdan, mobil cihazlarımızdan lokasyon seçerek bize en uygun filtreyi uygulayarak bize en uygun gayrimenkulü yakından tanıyabiliyoruz.

Emlakçılar bundan çok değil 10 yıl önce kendilerini tanıtabilmeli, çevresinde bilinen bir insan olmalıydı. Aslında durum şu an da farklı değil. Ancak kişiliğimizin yanında ‘Profil’ olarak zihinlere kazınan sosyal medya hesaplarının aktif ve devamlı içerik üreten yerler olması oldukça önemli. 

Sahibinden, Hepsi Emlak, Emlak Jet vb. birçok platformda pazar yeri üyelikleri olan emlakçılar sadece bu mecralarda bulunmamalı, sosyal medyada kendini en iyi şekilde ifade eden, pazarlama taktiklerine uygun paylaşımlarda ve reklamlarda bulunmalıdır.

Emlakçıların dikkat etmesi gereken sosyal medya taktikleri

Emlakçılar portföylerini genişletmek, ziyaretçi sayılarını arttırmak ve satış yüzdelerini katlamak istemektedir. Yapılan her satış komisyon demek, her komisyon yapılan reklama ve paylaşımlara daha fazla bütçe ayırmak demektir. Mutlaka plan, program ve yönetimden oluşan birkaç sosyal medya taktiği ile ziyaretçilerinize daha etkili profil sunmanız mümkün.

  1. Logo ve iletişim kısmı: Emlak firmasını temsil ediyorsanız mutlaka kurumsal logonuz bulunmalı. Bireysel emlakçıların kendi fotoğraflarını koymalarını tavsiye ediyorum. Bu fotoğraflar cepheden (Karşıdan) açık ve dışarıda gören kişi tarafından hemen tanılabilecek şekilde olmalıdır. Güneş gözlüklü, açık alanda ve bulanık fotoğrafları lütfen paylaşmayın. Burada önemli olan isminizin ve yüzünüzün bilinirliğini arttırmaktır.
  2. Kullanıcı adı ve profilde görünen isminizin benzerlik içermesinde fayda var. Örnek olarak antalyahousing kullanıcı adına sahip firmamızın isim kısmına Uğur Bölge yazmamız kafalarda soru işaretleri bırakacaktır. İsmimizin de Antalya Housing olması beklenmektedir. Eğer bireysel değil kurumsal olarak bu işe atıldıysanız Antalya Housing | Uğur Bölge veya Uğur Bölge | Antalya Housing yazmanız ziyaretçilerinizin kurumla olan ilişkinizi anlamınıza katkı verecektir.
  1. İletişim kısmında telefon, mail adresi ve açık adresinizi mutlaka paylaşın. Varsa internet adresinizi yoksa websitesi yerine Facebook veya ikinci bir hesabın linkini paylaşabilirsiniz. Bu sayede size karşı güvenilirlik seviyesinin arttığını göreceksiniz.
  2. Gayrimenkul danışmanlarına özel yetki belgesi numaranızı paylaşmanızı öneririm. İnsanlara yaptığınız işi ne kadar ciddiye aldığınızı göstermekle birlikte güvenilirliğinizi de arttırmanıza katkı sağlayacaktır.
  3. Kalıcı hikayeleri düzenli kullanmaya çalışın. Portföylerinize özel ‘Korkuteli Arsa’, ‘Döşemealtı Villalar’ gibi kategorilere ayırarak her bir portföyün sizin kontrolünüze geçmesinden satışına kadar olan kısmı hikaye şeklinde paylaşıp kullanıcılarınıza gerçek bir deneyim yaşatabilirsiniz. Süreç içerisinde kalan ziyaretçileriniz sizinle daha fazla etkileşim kuracaktır.
  4. Hashtag kullanırken sıklıkla yapılan kırık etiketlere dikkat edin. #antalyahousing #iamugurbolge şeklinde her etiketin önüne # işaretini koyarak ve etiketler arasında bir tane boşluk koyarak sonlandırın. Çok etiket koymamaya çalışın. Profilinize gelen ziyaretçi sayısı etiketlerin sayısıyla değil paylaştığınız içeriklerin (Fotoğraf, video vb.) artmasıyla doğrudan olumlu etkilenecektir.

5. Son olarak profilinizde paylaştığınız fotoğrafların Instagram veya ilgili sosyal medya mecralarında istenilen boyutlara göre ayarlanmasına dikkat edin.

Bakınız: Güncel Sosyal Medya Görsel Boyutları Nelerdir?

Emlakçılara özel Instagram reklamı neler içermektedir?

Popüler sektörler için hazırladığım sosyal medya kitapları, sosyal medya danışmanlığının reklam kısmını içermektedir. Bu reklam kitaplarında sizleri bekleyen en önemli özellik hazır hedef kitle seçimleridir.

Emlakçılara özel sosyal medya kitabımda bir emlakçıya gerekli olan Instagram reklamı adımlarını anlaşılır bir şekilde anlatmaya çalıştım. Giriş seviyesi dediğimiz sadece Instagramı kullanmayı bilmeniz yeterlidir. Adım adım uygulayarak gittiğinizde size özel, benzersiz reklamları başlattığınızı ve ziyaretçi sayınızın hızla arttığını göreceksiniz. Reklamları uygularken lokasyon kısmında bulunduğunuz bölgeyi seçtiğinize emin olun.

Hazır hedef kitle seçimi sayesinde hızlıca reklam vermeye başlayacaksınız. Böylece sosyal medya reklamlarıyla vakit kaybetmeden portföyünüzü büyütmeye ve ziyaretçilerinize daha fazla emek harcamaya vaktiniz kalacak.

Tüm emekçi emlakçılara şimdiden bol ve hayırlı satışlar dilerim.

Aklınıza takılan soru, görüş ve önerileri sosyal medya kanallarımdan ulaştırabilirsiniz.

Sevgilerimle,